READING

Amputació total

Amputació total

La bata blanca entreoberta mostrava una camisa blava i rígida d’home gris i la seva cara corroborava el diagnòstic de la camisa.

El Doctor Sarral reia tres cops l’any, es rentava les mans vuit cops al dia, prenia dos cafès curts de bon matí (un abans i un altre després d’esmorzar), es masturbava les nits de Champions, escoltava Catalunya Informació de camí a la feina i Catalunya Música de tornada.

Li va costar centrar la mirada en la pacient que es mossegava les pells dels llavis per distreure els pensaments que centrifugaven dins seu. Abans de mirar-la va entretenir-se dos segons en el cartell de “3 consells per prevenir la diabetis” que quedava just sobre el cap de la Sra. Rufat.

Paula Rufat. Dona. 39 anys. 3 cesàries. Sense patologies prèvies. Sense antecedents familiars de malalties greus.

– Em costa creure que no hagi notat cap símptoma abans d’arribar a aquest punt de gravetat.

– No, no havia notat res que m’hagués fet sospitar.

– En algun moment se’n devia adonar que tenia aquesta part totalment gangrenada. El teixit ha mort per manca d’irrigació sanguínia. Està sense vida.

– Suposo que he estat tan ocupada en altres coses que … Bé, fa unes setmanes la meva filla em va fer una foto i vaig notar alguna cosa estranya, com una grisor al voltant dels ulls que no havia vist mai. Va ser llavors quan em vaig alertar, vaig demanar hora… I la resta de la història ja la coneix.

– La situació és tan irreversible que caldrà una amputació total de l’òrgan i això és extremadament delicat Sra. Rufat.

– Delicat. Sí, ja m’ho imagino. Caldrà ingrés? Quants dies?

– En els vint-i-tres anys de carrera que porto com a cirurgià no havia vist mai un cas com el seu. Estic desconcertat, no li negaré. No sabem les seqüeles d’extirpar-li l’òrgan. Són imprevisible. Deixo anotada la intervenció perquè li programin el més aviat possible.

Amputació total d’ànima.


L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *