READING

Coses per fer abans de morir

Coses per fer abans de morir

Posar-me ungles postisses.

Fer-me alguna cosa als cabells.

Dir a les meves filles que les estimo moltes vegades al dia.

Dir tot allò que penso.

Fer l’amor amb altres homes per saber com és.

Fumar i beure tot el que vulgui.

Fer que algú s’enamori de mi.

Aquesta és la llista de l’Anne, la protagonista de Mi vida sin mi d’Isabel Coixet, una de les meves pelis de capçalera per plorar fins que els ulls no poden més. Una obra mestra per recordar que no hi ha res que ens empenyi a viure de la mateixa manera com la certesa de la mort.

“Aquesta ets tu. Els ulls tancats. Sota la pluja. Mai t’havies imaginat que faries alguna cosa així. Mai t’havies vist com una d’aquestes persones a les que els agrada la lluna o que es passen hores contemplant el mar o una posta de sol. Segur que saps de quina mena de gent parlo, o potser no, tan se val.  A tu t’agrada estar així.  Desafiant el fred. Sentint com l’aigua et mulla la samarreta i la pell i sentir com la terra es torna tova sota els teus peus. I l’olor. I el so de la pluja colpejant les fulles. Tots les coses que diuen els llibres que no has llegit. Aquesta ets tu. Qui t’ho havia de dir? Tu.

Anne. Mi vida sin mi

I per fi, he escrit la meva llista de coses per fer abans de morir, i m’he deixat sorprendre per desitjos tan innombrables com certs i els retindré per mantenir la consciència quan el perill s’esvaeixi i la normalitat ho torni a tenyir tot d’un ocre apagat, quan torni l’etern dilema entre la vida i la Vida.

 

Solsona, 24 de novembre de 2018


  1. Erika

    24 novembre

    Gràcies per tornar-me a remoure com ho va fer la pelicula… vaig a escriure la meva llista 😘😘😘

  2. Carla

    27 novembre

    L’ocre a vegades també brilla… 🙂

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *