READING

Com una nena a l’aparador d’una pastis...

Com una nena a l’aparador d’una pastisseria

Potser és perquè en tens trenta-sis i encara no saps què vols ser quan siguis gran.

Potser és perquè últimament divideixes el món en tres tipus de persones: les que tenen una vocació i la viuen, les que no la tenen ni els importen aquestes collonades i les que la busquen i no la troben.

Potser és perquè ets de les terceres i ho saps.

O potser és perquè et vas topar amb aquella frase de Jung que va aparèixer en el lloc adequat i en el moment oportú:

“No hi ha res que tingui una influència psicològica més poderosa sobre els fills que la vida no viscuda dels pares” Carl Gustav Jung

Sigui com sigui hi penses sovint. Veus com d’altres persones han fet dels fills la seva vocació i tu sents que aquest no és el camí. I, per si no en tenies prou, obres Les petits virtuts de Natalia Ginzburg i ella, amb aquella veu lúcida, et parla:

“Si nosaltres mateixos tenim una vocació, si no l’hem traït, si hem continuat estimant-la al llarg dels anys, servint-la amb passió, podrem tenir lluny del nostre cor, en l’amor que sentim pels nostres fills, el sentit de la propietat. Si, en canvi, no tenim una vocació, o si l’hem abandonat o l’hem traït, per cinisme o per por a viure, o per un amor patern malentès, o per alguna petita virtut que s’ha instal•lat en nosaltres, llavors ens aferrarem als fills com un nàufrag al tronc d’un arbre, pretenent vivaçment que ens tornin tot allò que els hem donat (…) que obtinguin de la vida tot allò que ens va faltar a nosaltres. Però, si nosaltres mateixos tenim una vocació, si no n’hem renegat ni l’hem traït, llavors els podrem deixar brotar tranquil•lament fora de nosaltres, envoltats de l’ombra i de l’espai que necessita el brot d’una vocació”.

I conclou:

“Aquesta és l’única possibilitat real que tenim de resultar-los d’ajuda en la recerca d’una vocació, conèixer-la, estimar-la i servir-la amb passió. Perquè l’amor a la vida genera amor a la vida”.

I tu et sents com una nena a l’aparador d’una pastisseria, delectant-te amb el talent aliè, mentre busques qualsevol indici, per petit que sigui, per començar el camí que et porti a algun lloc que mereixi el nom de vocació.

 

Solsona, novembre de 2016

 


RELATED POST

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *